Op een rustige maandagavond ..

.. was ik in een niet zo rustig proeflokaal. Die bewuste rustige maandagavond werd namelijk 1 van onze projecten geopend: de Brouwersplaats in Venlo.

Bier wordt steeds leuker, lekkerder, bijzonderder en populairder bij verschillende doelgroepen. Waar vroeger bier gedronken werd in een donkere kroeg door veelal mannen, wordt bier nu ook steeds populairder onder de vrouwen. Denk aan Liefmans Fruitesse, een frisse rosebier die met veel ijs gedronken wordt. Maar ook een fijne La Trappe blond wordt tegenwoordig door een vrouw met smaak gewaardeerd.

Verbaast waren wij dan ook niet toen wij een aantal maanden geleden aangesproken werden om een horeca-conceptplan te schrijven voor een proeflokaal. Uitgangspositie hierin was om een laagdrempelig proeflokaal te creëren waar je je in een bierbrouwerij waant maar met de allure, producten en service van een sterren restaurant. En dat is net zo niet-makkelijk als dat het klinkt, maar ik ga graag een uitdaging aan.

We begonnen met veel foto impressies om te bepalen wat precies de uitstraling moest zijn. Daarna werd de menukaart bepaald en na lang proeven, proberen en eten was die ook definitief. En uiteindelijk, met veel samenwerking met de initiatiefnemers, hoefde we ons enkel druk te maken om de puntjes op de i. Moeten we wel of niet een loper buiten? Zullen we verlichting achter de naam doen op het pand? Moeten we al iets met buiten doen, de winter komt eraan? Kleine dingetjes, maar net zo belangrijk als de hoofdlijnen. Een gast ziet dingen waar jij soms niet aan denkt.

Maar toen dat ook klaar was, stonden we na maandenlang plannen en hard werken voor de ingang tevreden te kijken naar het bord “Vanavond besloten” en konden we zelf ook ontspannen met een welverdiend biertje in onze handen.

Wees welkom in Venlo!

14725704_10202425308549375_6519746762721013262_n.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s