Pannenkoekplant retro

Ik ben verliefd!

Ein-de-lijk na jarenlang zoeken heb ik hem gevonden: de ware plant!

De pannenkoekplant wel te verstaan.

De dikke, ronde bladeren staan op fijne stengels en hebben inderdaad wat weg van kleine pannenkoekjes, maar vergis je niet: deze plant kan niet gegeten worden. De Engelsen noemen hem dan ook de Chinese money plant. Niks pannenkoeken, maar een verwijzing naar zijn roots én muntgeld. Het is maar net wat je erin wilt zien.

Planten gaan bij mij niet zo snel dood, maar deze plant is voor iedereen te verzorgen! Je geeft de grafisch vormgeven blaadjes volop de aandacht door de plant als solitair in een pot te zetten. Met terracotta blijf je mooi in de jaren zeventigstijl, maar ook in een opvallend gekleurde pot pakt hij goed uit. Zet hem op de salontafel of op een andere plek waar hij wel volop licht krijgt, maar niet weg smeult onder de felle zon. Verder is de verzorging zoiets als ‘een kind kan de was doen’: geef hem een keer per week water, zorg dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet kleddernat wordt. En voeg eens per maand wat vloeibare plantvoeding toe aan het water.

En het aller-aller-allerleukste aan deze plant is: 1x kopen, altijd plezier. Je kunt de pannenkoekplant namelijk heel gemakkelijk stekken.

Je ziet op den duur vanzelf stekjes aan de plant verschijnen. Laat deze even doorgroeien en knip ze dan met een scherp schaartje van de moederplant af. Zitten er al worteltjes aan? Plant de pannenkoekenbaby dan in fijne pot- of stekgrond. Zonder worteltjes kun je hem beter eerst in een glaasje water zetten en wachten tot hij wortelschiet.

Deze plant is mijn nieuwe liefde: niet alleen is het een echte eye-catcher, hij past in iedere ruimte en bij iedere stijl, op welk meubel en welke plek dan ook, je kunt hem stekken en je hele huis ermee vol zetten.

Ik zeg: doen!

IMG_1039.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s